Μόνο ευχολόγια και εξαγγελίες στο Περιφερειακό Συμβούλιο στη Δυτ.Φραγκίστα

Η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στον Δήμο Αγράφων και συγκεκριμένα στην Δυτ. Φραγκίστα, μόνο ελπιδοφόρες δεν ήταν για την Ευρυτανία, διότι για μία ακόμη φορά υπήρχαν μόνο εξαγγελίες, ευχολόγια και εξαιρετικά περιορισμένο έργο.

Όταν απαιτούνται 24 χρόνια για τον δρόμο των Αγράφων και τα τελευταία 2,5 χιλιόμετρα ακόμα ΘΑ γίνουν αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα, ότι οι εξαγγελίες ΟΧΕ Αγράφων και ΟΧΕ ορεινών περιοχών δεν θα εμφανίσουν έργο άμεσα.

Ειδικότερα ο κ. Μαρκόπουλος αποκάλυψε ότι μετά την εξαγγελία του Πρωθυπουργού για αναπτυξιακό των Αγράφων με 90 εκατομμύρια ευρώ προ 2ετίας, καμία εγγραφή στον προϋπολογισμό δεν υπάρχει…Ακόμα ο δρόμος Λαμία-Καρπενήσι, που τόσο πολύ διαφημίζουν, στην καλύτερη των περιπτώσεων θα ξεκινήσει τέλος του 2025 και θα παραδοθεί το 2031 (χωρίς να υπολογισθούν ενστάσεις, καθυστερήσεις πληρωμών κλπ.).
Στο μεταξύ οι ΑΠΕ (φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες) έχουν ξεκινήσει να ζητούν αδειοδοτήσεις για Λίμνη Κρεμαστών και περιοχές Δήμου Αγράφων και οι αρνητικές γνωμοδοτήσεις δεν μας καθησυχάζουν, διότι με αρνητικές γνωμοδοτήσεις γέμισε η Εύβοια ανεμογεννήτριες…

Ακόμη ασκήθηκε αρνητική κριτική για το Νοσοκομείο Καρπενησίου, στο οποίο ούτε οι μισοί γιατροί του οργανισμού δεν εργάζονται, κάποιοι δε με 15 εφημερίες τον μήνα. Αυτά συνθέτουν εικόνα αδιαφορίας από την πολιτεία και ανησυχίας από τους πολίτες.
Η Ευρυτανία με μικροέργα και μικρορουσφέτια δεν πρόκειται να κάνει επανεκκίνηση από τον «φτωχότερος και γηραιότερος» Νομός της Ελλάδας, ούτε θα αντιστραφεί η δημογραφική της κατηφόρα.

Η Περιφερειακή Σύμβουλος και Γραμματέας του Περιφερειιακού Συμβουλίου, κα Αλίκη Λιάσκα, έθεσε ζήτημα αποτελεσματικότητας και απόδοσης της περιφερειακής πολιτικής στην Ευρυτανία, επισημαίνοντας τα άσχημα αποτελέσματα που προκύπτουν από την φτωχοποίηση του Νομού.

Η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Σοφία Χονδρογιάννη έθεσε ζήτημα στήριξης των εθελοντικών ομάδων διάσωσης που στήριξαν το αντιπυρικό έργο στην Εύβοια και όχι μόνο, καταγγέλοντας την Περιφέρεια ότι ούτε νερό δεν φρόντισαν να τους δώσουν, ούτε έξοδα και ότι ακόμα και τα αυτοκίνητα και την βενζίνη τους τα πληρώνουν οι ίδιοι, κάτι που δεν τιμά την Περιφέρεια Στερεάς.

Σχετικά